Perşembe, Aralık 18, 2008

Netcad dosyalarını Autocad'de açmak için.... sorunlar ve cevaplar. .. !

Netcad'ten autocad'e dosya aktarmada sorun yaşıyorsanız, bazı kontrol etmeniz gereken durumlar var demektir.
İlk yapmanız gereken Netcad ana menüden;
1)Proje / Yardımcı İşlemler /Proje Düzenle'den > Kullanılmayanlar Sekmesinden / Kullanılmayan tabakalar ve diğer tanımları temizlemek için tüm seçenekleri (Boş Tabakaları, Kullanılmayan Çizgi Tiplerini, Kullanılmayan Fontları, Kullanılmayan Şekilleri ve Kullanılmayan Blokları) işaretleyin ve Temizle diyin ve Tamam ile işlemi sonlandırın.
**(Tavsiyem; bu işlemi iki kez tekrarlayın. İşlem sonunda otomatik olarak açılan bilgi penceresindende kontrol edebilirsiz yani kullanılmayan tabakaların temizlendiğinden iyice emin olun,.. )
Daha sonrada Proje / Farklı kaydet ile / dosya türünü Autocad DWG-DXF dosyalarını seçip, kaydedin.

Temizleme işlemi genelde sorununuzu çözer, hala Netcad uzantılı dosyaları(*.ncz) Autocad uzantılı dosyalarda (*.dxf) kaydedip açmak da sorun yaşıyorsanız, aşağıdaki basamakları lütfen gözden geçirin,..!

1)Netcad projelerinizi C yada D sürücüsünde kaydedin (dosya çok uzak bir dizinde olmasın). Masaüstünde çalışmayın, dosyalarınızı buraya kaydetmeyin!
2) Autocad'de "Improper color number 0 for Layer on line 124. Invalid or incomplete DXF input - drawing discarded ..vs gibi hatalar ile karşılaşıyorsanız; tabakalardaki siyah yada beyaz renkli objelerin tabaka rengini değiştirin. (Netcad>Tabakalar'dan, renk paleti bölümünden renk kodlarını 153, 76, 15, 16, 80, 0 değiştirin.)
3) Tabaka adlarında türkçe karakter, boşluk ve semboller (%,&,*,^# . - vb.) kullanmayın. Çok uzun dosya isimleri kullanmayın.

Küçük ama yararlı bir not:
*Netcad'deki patlatma işleminin aynısını autocad'de yapmak için;
1)Projeyi autocad ortamında açın, komut satırına "explode" yazın yada modify / explode fonsiyonunu seçin.
2)Tümünü seçin ve sağ tuş ile işlemden çıkın. Son olarak "file/ save as (dosya / farklı kaydet) ile ; files of type: (dosya türünü) AutoCAD 2000 veya 2004/LT2004 DXF (*.dxf) formatında projenizi kaydedin. (Unutmayın ki Autocad'de kendi versyonlarında örn; 2007de destek sağlamaz. )
3) Netcad'i açıp proje/aç menüsünden dosya türü: Autocad dosyaları seçin ve kaydetiğiniz dosyayı seçip, açın.

Ayrıca Netcad programı ile ilgili sorunlarınızı http://www.netcadportal.com 'a yazıp buradan daha cok ve daha hızlı cevaplar alabilir ya da Netcad Teknik Desteği arayabilirsiniz...
Tel: (0312) 265 05 10 , (0216) 417 62 10

1 yorum:

khasan dedi ki...

dostum çok teşekkür ederim. benim de aynı sorunum vardı. sayende düzeltebildim. emeğine sağlık.